Hlavní obsah

Taxikář v Praze vytáhl z auta nevidomou ženu a hodil ji na zem

Praha

Policisté se zabývají incidentem na pražském Žižkově, při němž taxikář jezdící pro společnost Bolt podle Deníku N v pondělí dopoledne vytáhl z auta nevidomou ženu, protože nechtěl odvézt jejího vodicího psa. Policie případ řeší jako přestupek. Firma už s taxikářem ukončila spolupráci a ženě se omluvila.

Foto: Profimedia.cz

Řidič auta nechtěl svézt nevidomou ženu kvůli jejímu vodicímu psovi

Článek

Server uvedl, že žena dopoledne zabloudila a požádala o pomoc v hotelu v Bořivojově ulici. Personál jí pomohl zavolat taxikáře přes aplikaci Bolt. „Jelikož jsem nevidomá, mám vodicího pejska, takže jsem nasedla do auta a za mnou nastoupil pejsek. Ale řidič mi řekl, že pejska nevezme. Já mu řekla, že se ale bez něj neobejdu, protože jsem nevidomá. Řekl mi, že ho to vůbec nezajímá a ať vypadnu,” popsala Deníku N situaci, kterou na videu zachytila i svědkyně události.

Žena vystoupit odmítla, protože cestu domů už měla zaplacenou, jenže taxikář to podle jejího svědectví popíral. Následný konflikt sledovali lidé z hotelu a další svědci, kteří zavolali policii. Taxikář z místa odjel. Žena v autě zapomněla slepeckou hůl. „Ležela jsem na zemi, stáhl okénko a vyhodil tu hůl za mnou zřejmě z okénka,” řekla.

Muž nastoupil do auta k ženě s dítětem. Donutil je vystoupit a ujel

Krimi

„Ano, touto událostí se zabýváme. V současné chvíli případ kvalifikujeme jako přestupek,” uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

„Okamžitě poté, co jsme se o tomto incidentu dozvěděli, jsme daného řidiče dohledali a na naší platformě jsme ho zablokovali. S řidičem jsme v úzkém kontaktu a zjišťujeme od něj podrobnosti,” sdělil mediální zástupce firmy Bolt Jan Novosad.

Policie hledá řidiče alternativní taxislužby, vezl muže podezřelé z loupeží

Krimi

S daným taxikářem podle něj společnost dosud žádný incident nemusela řešit a také cestující ho oceňovali většinou nejvyšším hodnocením. Firma Bolt se už s nevidomou ženou zachycenou na videu spojila a omluvila se jí. „Nabídli jsme jí asistenci, a pokud se rozhodne kontaktovat policii, poskytneme při vyšetřování maximální možnou součinnost,” dodal Novosad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám