Hlavní obsah

Švejnar kandidovat na prezidenta nebude, prozradil Čunek

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekonom Jan Švejnar se nebude v přímé volbě ucházet o post prezidenta. Novinkám to v úterý řekl lidovecký senátor Jiří Čunek. O ekonomův vstup do klání se na poslední chvíli před úterní uzávěrkou přihlášek pokusila skupina senátorů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Švejnar

Článek

Čunek na dotaz Novinek uvedl, že si vzhledem k řadě dotazů ohledně kandidatury zjišťoval aktuální situaci. Tvrdí, že se dozvěděl, že se ekonom do souboje o post hlavy státu nezapojí. „Získal jsem informaci, že do toho nepůjde,“ uvedl senátor.

Podle Čunka byl pokus o vtažení Švejnara do klání o Hrad pouze prázdným výstřelem. „Myslím, že to byla bouře ve sklenici vody,“ sdělil Novinkám. Čunkovu verzi podporuje Švejnarovo vyjádření z počátku září, kdy striktně odmítl kandidovat na post prezidenta. „Oznamuji, že jsem se rozhodl neúčastnit této volby prezidenta ČR,“ uvedl v prohlášení.

Senátorka a Švejnarova podporovatelka Alena Dernerová (za hnutí Severočeši.cz) v úterý uvedla, že nemá aktuální informace o dění. Podotkla ale, že pokud o definitivním odmítnutí kandidatury hovoří Čunek, který je označován za motor snah o ekonomův vstup do klání, jde o relevantní informaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám