Hlavní obsah

Střelba v Ostravě má sedmou oběť, zraněná žena zemřela

Ostrava

Úterní střelba v ostravské fakultní nemocnici má už sedm obětí. Žena se střelným poraněním hlavy ve čtvrtek zemřela. Uvedla to Česká televize. Žena byla po útoku v kritickém stavu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pietní místo před ostravskou fakultní nemocnicí ve čtvrtek odpoledne

Článek

Už ve středu lékaři informovali, že stav ženy se zhoršil. „Pacientka bohužel podlehla svým vážným zraněním, dnes odpoledne zemřela,“ sdělila Právu mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová.

V nemocnici zůstává ještě jeden postřelený, ten je ve stabilizovaném stavu. Další člověk zraněný při střelbě byl ve čtvrtek propuštěn do domácího ošetřování.

Stav ženy kriticky zraněné po střelbě v Ostravě se ještě zhoršil

Krimi

Dvaačtyřicetiletý muž z Opavska tak má na svědomí už sedm životů. Ctirad Vitásek začal střílet v čekárně traumatologické ambulance bez varování v úterý po 07:00. Pak odešel a asi o tři hodiny později spáchal v Děhylově na Opavsku sebevraždu.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

Na podporu zraněných a rodin obětí střelby bylo ve veřejné sbírce vyhlášené fakultní nemocnicí vybráno odpoledne už víc než 270 000 korun. Číslo účtu přitom bylo zveřejněno teprve ve středu večer. Dárci mohou přispět na transparentní účet 73030761/0710 do konce března příštího roku.

Pomoc pro pozůstalé zastřelených i zraněné už schválila vedení Ostravy i Moravskoslezského kraje. Rodinám zavražděných každá z těchto institucí pošle 100 000 korun a zranění dostanou polovinu. O podobně vysoké podpoře bude jednat i vláda.

Podruhé jsme se narodily, řekla svědkyně střelby Zdroj: FTV PrimaVideo: TV Prima Velké Zprávy

Ve vstupní hale nemocnice jsou umístěny kondolenční knihy, v nichž mohou lidé vyjádřit soustrast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám