Hlavní obsah

Středočeská ODS dvakrát škrtala na kandidátkách

Právo, Radek Plavecký
SLANÝ, KUTNÁ HORA

Těsně před volbami byli v úterý kvůli údajné trestné činnosti vyškrtnuti z kandidátek do městských zastupitelstev dva kandidáti ODS - jeden ze Slaného, druhý z Kutné Hory. Podle volebních pravidel o tom rozhodlo grémium strany a pověřilo zmocněnce pro volby.

Článek

"Vyškrtnuti byli Karel Kučera ze Slaného a Petr Volf z Kutné Hory. Nemůžeme si dovolit nechat na kandidátce lidi, kteří mají pochybný morální kredit a jsou zapleteni do závažných případů, u nichž soudy nevyřkly konečný verdikt o jejich vině či nevině," potvrdil regionální manažer ODS Jiří Křivánek.

Jednačtyřicetiletý podnikatel Karel Kučera ze Slaného se o svém vyškrtnutí od kolegů z ODS vůbec nedověděl. "Dovídám se to od vás. Podle mě je to alibismus. Příliš mi to ale nevadí, je to tím pro mě vyřízené. Stejně jsem byl na posledním, 27. místě kandidátky," řekl Právu odevzdaně Kučera, který je souzen za únos bývalého šéfa Českomoravského fotbalového svazu Františka Chvalovského.

Druhým odvolaným je devětatřicetiletý Petr Volf, který byl dokonce na velmi nadějném druhém místě kutnohorské kandidátky a do zastupitelstva by se nejspíš dostal. Podle vyjádření kutnohorské policie byl v roce 1999 Volf vyšetřován kvůli znásilnění nezletilé dívky, ale i podle její výpovědi, která se v průběhu vyšetřování mnohokrát měnila, se Volf násilí neúčastnil.

Mladá žena, s níž se bavil v hotelu svého přítele, jej odmítla a on ji nechal být. Policie případ odložila. "Tehdejší okresní úřad vyšetřování uvedl, že nedošlo k trestnému činu, a pouze předal věc k vyřízení jako přestupek, protože majitel hotelu podával nezletilé alkohol," uvedla mluvčí kutnohorské policie. K soudu se tedy tento případ vůbec nedostal.

Ačkoli byli zmínění kandidáti vyškrtnuti, na hlasovacích lístcích zůstávají. "S tím už se nedá nic udělat, lístky jsou vytištěné a distribuované. Nestihneme je už nikým nahradit. Hlasy, které by jim případně lidé dali, bohužel propadnou, vůbec se nebudou počítat," dodal Křivánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám