Hlavní obsah

TOP 09 by měla zaniknout, prohlásil Pirát Michálek. Je to tupec, kontruje Kalousek

Novinky, zpe

Devět stran ve Sněmovně je moc a TOP 09 by měla zaniknout, prohlásil šéf pirátských poslanců Jakub Michálek. Předseda klubu TOP 09 Miroslav Kalousek ho označil za tupce, proti vyjádření Michálka se ohradila i nová šéfka strany Markéta Pekarová Adamová.

Foto: Právo

Miroslav Kalousek (vlevo) a Jakub Michálek.

Článek

Michálek v rozhovoru pro server Aktuálně řekl, že je potřeba, aby se snížil počet stran, které jsou ve Sněmovně. Počet devíti politických klubů je podle něj pro politický proces zhoubný. „Vede to k tomu, že fragmentovaná opozice nemá šanci hegemona Babiše porazit,“ vysvětloval Michálek.

„Myslím si, že TOP 09 by měla zaniknout a uvolnit potenciál pro další subjekty,“ dodal Michálek.

Jeho vyjádření lídry topky pobouřilo. „Omlouvám se Pirátské straně, že se nám nechce zaniknout. Vážně to nemáme v úmyslu. Pokud ten váš šašek Jakub Michálek na tom trvá, tak má prostě smůlu. Stejnou jako desítky jemu podobných tupců,“ glosoval to na Twitteru Kalousek.

„Slabí politici si přejí, aby konkurence nebyla, silní politici v ní vidí výzvu,“ reagovala na Michálkova slova Pekarová Adamová.

Poslanec TOP 09 Dominik Feri připomněl, že Michálek mluvil o konci TOP 09 už v roce 2014.

Nařčení ze šikany

Michálek je místopředsedou Pirátů, o jeho setrvání v pozici se na podzim hlasovalo, protože měl konflikt se spolupracovníky. Někteří jej nařkli, že je šikanuje. Michálek to vysvětlil tím, že má jen vysoké nároky na spolupracovníky.

Spor vyvolala členka, která měla spory s Michálkovou přítelkyní. Ač nakonec z funkce odvolán nebyl, slíbil, že na sobě bude pracovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám