Hlavní obsah

Stovky lidí uctily v Praze památku obětí teroristů v Paříži

Před francouzskou ambasádou v Praze se v sobotu odpoledne opět sešlo několik stovek lidí, aby uctili památku obětí teroristických útoků v Paříži.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Žena se podepisuje do kondolenční knihy během pietního shromáždění před francouzskou ambasádou v Praze.

Článek

Lidé zapalovali svíčky, zapisovali se do kondolenční knihy. Řada z nich měla v ruce černé listy papíru s nápisem Je suis Charlie (Jsem Charlie), tedy heslem vyjadřujícím solidaritu a zároveň podporu svobody slova.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Francouzský velvyslanec Jean-Pierre Asvazadourian mezi účastníky pietního shromáždění před francouzskou ambasádou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pietní shromáždění před francouzskou ambasádou v Praze k uctění památky obětí střelby v pařížské redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

Tři islámští radikálové v posledních několika dnech terorizovali Francii a jsou odpovědní za smrt celkem 17 lidí a zranění dalších asi 20. Francouzská policie v pátek všechny tři zabila. Severně od Paříže zasáhla proti dvěma útočníkům, kteří ve středu v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo zastřelili 12 lidí. Téměř ve stejnou chvíli operovala i v obchodu s košer potravinami na východě metropole, kde jiný ozbrojenec zabil čtyři lidi a další zadržoval.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lidé před ambasádou zapalují svíčky.

Na pražské Velkopřevorské náměstí přišli lidé už ve čtvrtek. U zdi francouzské ambasády po nich zůstaly svíčky, květiny i různé vzkazy. Lidé přinášeli i tužky, které se rovněž staly symbolem pro odmítnutí tohoto teroristického činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám