Hlavní obsah

Stop ovarismu, vítali odpůrci hlavu státu. Jděte dělat ostudu jinam, hájila Zemana žena

Právo, ČTK, rap
Aktualizováno

Během středeční návštěvy Miloše Zemana v Úholičkách u Prahy čekala na prezidenta skupina odpůrců. Byli vybaveni transparenty jako „Stop tuposti“, „Stop poblitice“, „Stop vulgarismu“, „Stop ovarismu“ a dalšími slogany namířenými proti hlavě státu, ale také proti americkému prezidentu Donaldu Trumpovi či vicepremiérovi Andreji Babišovi. Vyvolali tím nesouhlasné reakce dalších účastníků akce.

Protest proti Zemanovi v ÚholičkáchVideo: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

Zeman do Úholiček zavítal v rámci návštěvy Středočeského kraje. V obci ho přivítala skupina asi 50 až 70 odpůrců. Při slovech Zemana se otáčeli zády nebo pískali.

Kromě transparentů jako „Stop žvástům“, „Stop sexismu“, „Stop demagogii“. ”Stop prasidentství” nebo „Stop ovarismu“ byly k vidění i velké červené trenýrky, které rozvinuli dva z protestujících.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Demonstrace proti Miloši Zemanovi v Úholičkách se zúčastnilo asi 50 jeho odpůrců

„Zase trenýrky? Jděte dělat ostudu jinam!“ zvolala jedna z žen.

„Nemusím s ním souhlasit, ale je to hlava státu,“ kárala protestující další z účastnic. Prohlásila také, že Zemanovi odpůrci kazí dobré jméno obce, která se honosí titulem Vesnice roku Středočeského kraje.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Demonstrace proti Zemanovi v Úholičkách

Prezident nazval odpůrce pojíždějící úderkou z Prahy, ale mezi jeho protivníky byli i místní, například zdejší zastupitel.

V centru obce se však nakonec přece jen sešlo více Zemanových příznivců. Na debatu s hlavou státu dorazilo zhruba 200 až 300 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám