Hlavní obsah

Stav pacientů ležících v karlovarské nemocnici s chřipkou je stále vážný

Karlovy Vary

Dvojice mužů, kteří jsou v karlovarské nemocnici hospitalizování kvůli chřipkovému onemocnění, zůstává i nadále vážný. U jednoho z mužů byla potvrzena nákaza prasečí chřipkou před dvěma týdny, druhý byl přijat v pátek a na potvrzení diagnózy se teprve čeká. Informovala o tom mluvčí nemocnice Zdeňka Marková.

Článek

Stav třicetiletého pacienta, který leží v nemocnici již druhý týden, zůstává stejný. "Nelepší se, ale ani nehorší. Zůstává v umělém spánku, napojený na umělé plicní ventilaci," popsala Marková.

Druhý muž ve věku 55 let je na tom trochu lépe, ale i jeho stav je vážný. "Také on je napojený na plicní ventilaci, v péči oddělení ARO," uvedla Marková s tím, že podobně jako v předchozích případech se u muže spojily jiné zdravotní problémy s chřipkou. [celá zpráva]

V Karlovarském kraji jde již o třetí případ závažných komplikací v souvislosti s chřipkou. Jednatřicetiletá žena, která byla s prasečí chřipkou hospitalizována, na následky souvisejích komplikací v říjnu v nemocnici zemřela. [celá zpráva]

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by nakažení pacienti byli mezi sebou v kontaktu. Podle všeho se tak nakazili nezávisle na sobě.

Jeden z tvůrců pandemických plánů pro ČR Václav Chmelík minulý týden uvedl, že země  stojí na prahu pandemie prasečí chřipky. Virem pandemic H1N1 podle posledních informací zatím onemocnělo 351 Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám