Hlavní obsah

Stanicemi pražského metra zněla hudba různých žánrů

Novinky, ale
Praha

Dopravní podnik hlavního města zorganizoval v adventním čase akci s názvem „Nalaďte se v metru také o Vánocích“. V šesti stanicích se ve čtvrtek odpoledne vystřídalo několik skupin, jejichž hudba zpříjemňovala cestujícím den.

Stanicemi pražského metra zněla hudba různých žánrůVideo: Novinky

 
Článek

„Pražské metro nemusí pro obyvatele hlavního města být jen nezbytným dopravním prostředkem, ale i místem příběhů a inspirativní zábavy. Podobné akce pomáhají nám Pražanům vydechnout si v předvánočním hektickém čase. Je totiž rozhodně lepší jet v klidu metrem a poslechnout si třeba vánoční koledy, než se rozčilovat v autě v kolonách,“ uvedl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek.

Hudební odpoledne bylo zahájeno ve 13 hodin ve vestibulech stanic Hlavní nádraží, Florenc C a Můstek B. Zahrál například Jan Vytásek, Filip Zangi a PURPUR, Verunka Svobodová nebo Beat It.

Od 15 hodin se hudbou rozezněla také stanice Muzeum a od 16 hodin se přidala stanice Vltavská a Palmovka. Zde zahrála například hudební škola Yamaha nebo Pěvecký sbor dopravního podniku.

„Jsem rád, že Dopravní podnik tímto ojedinělým projektem ve vestibulech pražského metra přispěje ke kouzlu blížící se sváteční atmosféry,“ řekl Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Reklama

Výběr článků

Načítám