Hlavní obsah

Stamiliónovou výhru přiřkla výherci chyba tiskárny

Právo, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Za chybou terminálu centrálního loterijního systému, který na začátku srpna omylem přiřkl slovenskému návštěvníkovi hotelu Bavor ve Strakonicích 286 miliónů korun namísto skutečně vyhraných 4000 Kč, byl vadný software tiskárny.

Foto: Milan Malíček, Právo
Článek

Právu to v pondělí na základě znaleckého posudku řekl šéf dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi na ministerstvu financí Petr Vrzáň.

Posudek vyloučil porušení zákona

"Znalecký posudek vyloučil porušení zákona a standardu centrálního loterijního systému. Na vině byla nahodilá chyba v softwaru tiskárny," uvedl Vrzáň.

Jak již Právo minulý týden informovalo, výherce se svým požadavkem na vyplacení částky přesahující čtvrt miliardy korun, která byla uvedena na stvrzence, u ministerstva financí neuspěl. Ministerstvo poté celý loterijní systém dočasně zastavilo.

"Všech 520 videoterminálů po celé republice bylo po dokončení znaleckého posudku spuštěno," informoval Vrzáň s tím, že tři ze čtyř doporučení znalce firma Apex On-line - provozovatel výherního systému Apex Multimagic - již přijala a uvedla do praxe.

Znalecká doporučení budou podle Vrzáně také podkladem pro zpřísnění provozu výherních automatů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám