Hlavní obsah

Spory radnic odnášejí občané, zákaz vjezdu vydržel nad Trojou pouze den

– Praha
Novinky, jas

Řidiči i lidé cestující v MHD z Čimic, Bohnic či Kobylis v pondělí strávili často i desítky minut v kolonách, které se tvořily ve směru do centra metropole. Dopravu zásadně zkomplikovalo faktické uzavření ulice K Bohnicím, na níž se objevila značka zakazující v ranních hodinách vjezd. V úterý už bylo vše při starém.

Zneplatněná značka omezující vjezd do ulice k BohnicímVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Serpentiny mířící do Troje, které byly pro mnoho motoristů spojnicí k tunelovému komplexu Blanka, nechala na popud zmiňované městské části značkami osadit Praha 7.

Foto: Mapy.cz

Ulice K Bohnicím, kde bylo po jednom dni zneplatněno omezení vjezdu.

V úterý ráno již bylo opět vše jinak a značky byly základě požadavku Prahy 8 zneplatněny, přičemž se rozběhla jednání o jejich odstranění i dalším řešení situace, potvrdila mluvčí Prahy 8 Marcela Voženílková.

Starosta Prahy 8 Roman Petrus se již v pondělí obrátil dopisem na náměstka primátorky pro dopravu Petra Dolínka, ředitele odboru dopravních agend magistrátu Jana Heroudka i šéfa odboru dopravy na Praze 7 Jana Kovaříka, aby zasáhli proti „kolapsu dopravy v horní části Prahy 8”.

Foto: Mapy.cz

Od jara je uzavřena i ulice Trojská ve směru do centra.

Nutno dodat, že k dopravním problémům v oblasti však přispělo i dřívější rozhodnutí Prahy 8 zapovědět vjezd do Trojské ulice ve směru k Vltavě.

„Praha 8 vyšla vstříc rezidentům v Trojské ulici u tramvajových kolejí, kde zakázala vjezd směrem dolů, a tím vyhnala všechna auta do ulice k Bohnicím. A nyní to musí řešit Troja jako situaci, kterou nezpůsobila,” připomíná květnový zápis trojského zastupitelstva, na němž se mimo jiné jednalo i o řešení dopravy v ulici K Bohnicím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám