Hlavní obsah

Spolupráce ANO a ODS je pravděpodobně nový trend, míní Chovanec

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za pravděpodobně nový trend označil místopředseda sociálních demokratů Milan Chovanec spolupráci hnutí ANO a ODS. Narážel tak na to, že ANO jednostranně vypovědělo smlouvu v Ostravě. Novou koalici v krajském městě tak tvoří dosavadní ANO a lidovci, místo soc. dem. je ve vedení radnice hnutí Ostravak a právě ODS.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostrava má nové vedení města. Na snímku vpravo je primátor Tomáš Macura (ANO), vlevo vedoucí odboru legislativního a právního Renata Kolková.

Článek

„Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu, nebyli jsme to my. Pravděpodobně to je nový trend, že hnutí ANO bude spolupracovat s ODS, což může být i nějaký signál pro ostatní obce a další politické směřování hnutí ANO,“ řekl ve středu Chovanec.

Zdůraznil také, že pro odvolání tří radních z řad ČSSD, jak navrhl Tomáš Macura (ANO), hlasovali i občanští demokraté. „Pravděpodobně vznikla buď skrytá, nebo v budoucnu otevřená koalice s ODS,“ komentoval ministr vnitra.

Zároveň zmínil, že Ostrava není prvním městem, ve kterém má hnutí ANO problémy. Narážel tak na koalice v Praze nebo Brně.

Pro lídra hnutí ANO Andreje Babiše nepředstavuje současná situace v Ostravě zásadní problém. „Hnutí ANO v koalici zůstalo. Koalice je nová, ale zůstává tam náš primátor,” sdělil ve středu novinářům. Tím je právě Macura.

Reklama

Výběr článků

Načítám