Hlavní obsah

Špidla se cítí dobře, Kužvartovo odstoupení ho mrzí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Vladimír Špidla se po pátečním kolapsu cítí dobře. Celý víkend bude odpočívat v Praze. "Premiér se dobře prospal, nebere žádné léky," řekla Novinkám mluvčí vlády Anna Veverková. Špidla zkolaboval v pátek ráno na jednání poslaneckého klubu ČSSD, kde Miloš Kužvart oznámil, že nechce být eurokomisařem.

Foto: Pavel Čempěl

Stavebně zajímavá demotáž starých lodžiích na sídlišti v Nerudově ulici v Bohumíně. Lodžie nahradí nové balkóny z prefabrikátu.

Článek

Po vydatném spánku a odpočinku si Špidla v sobotu zajel do přírody u Klecan u Prahy, aby na čerstvém vzduchu načerpal další síly. Odpoledne pak strávil opět v Kramářově vile.

Kužvartovo rozhodnutí Špidla vzhledem ke své introvertní povaze nijak zvlášť nekomentoval. "Mrzí ho to a bere to na vědomí," řekla stručně Novinkám Veverková. "Podle premiéra je potřeba do 14 dnů najít vhodného kandidáta na evropského komisaře. Proběhnou i konzultace s předsedou Evropské komise Prodim," dodala Veverková.

Špidla se v pátek vpodvečer v Kramářově vile na několik minut jednotlivě sešel s vicepremiérem a místopředsedou ČSSD Stanislavem Grossem a šéfem US-DEU Petrem Marešem.

Premiér Vladimír Špidla zkolaboval v pátek ráno ve Sněmovně. Krátce po deváté hodině ho převezla sanitka do pražské Ústřední vojenské nemocnice. Premiér zkolaboval krátce poté, co poslanec ČSSD Miloš Kužvart při jednání poslaneckého klubu strany oznámil, že se chce vzdát kandidatury na funkci evropského komisaře. Kužvart svůj krok potvrdil později odpoledne.

Reklama

Související články

Premiér Špidla zkolaboval kvůli Kužvartovi

Premiér Vladimír Špidla v pátek ráno ve Sněmovně zkolaboval. Krátce po deváté hodině ho převezla sanitka do pražské Ústřední vojenské nemocnice. Premiér údajně...

Prodi: Kužvartova kroku lituji

Nečekaná páteční rezignace Miloše Kužvarta sice předsedu Evropské komise (EK) Romana Prodiho zaskočila, nicméně krok českého politika akceptuje. Pro Novinky...

Výběr článků

Načítám