Hlavní obsah

Špičky ČSSD daly ruce pryč od změny stranického loga

Právo, jov
Praha
Aktualizováno

Nejužší vedení sociální demokracie, politické grémium, na pátečním zasedání dalo ruce pryč od nápadu změnit stranické logo. Prioritu vidí jinde, v úspěchu v podzimních volbách. Ještě tento týden přitom o změně loga hovořil úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Výsledek jednání grémia je, že změna loga není prioritou. Klíčová je příprava na senátní a komunální volby a zaměřit se na počínání současné vlády,“ řekl v pátek Právu moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) s tím, že byli o výsledku jednání grémia informováni na setkání hejtmanů v Lidovém domě.

Logem se zabývalo na svém podvečerním jednání i předsednictvo ČSSD, ale nakonec o změně vůbec nerozhodovalo, probíhala jen diskuse. Podle Palase úřadující šéf ČSSD Sobotka na schůzi potvrdil stanovisko grémia, že logo není prioritou. Navíc se vedení návrh, který dostalo k dispozici, nelíbil.

Změnou se strana bude zabývat až někdy v budoucnu, kdy by se téma mohlo stát předmětem vnitrostranické diskuse. Právě Palas se vedle šéfa Asociace krajů ČR Michala Haška zařadil do skupiny odpůrců změny loga ČSSD.

„Myslím si, že změna loga je nepodstatná věc, která neovlivní preference ČSSD. Navíc je to záležitost drahá, která bude stát stranu finanční prostředky. Z tohoto pohledu s tím nesouhlasím. Spíše bych vedení soc. dem. doporučil, aby se zaměřilo na to, že se pravice snaží pod hlavičkou šetření odbourat sociální stát. To musí být prioritou číslo jedna,“ řekl tento týden Palas Právu.

Naopak Sobotka tento týden hovořil o novém logu hovořil jako o symbolu změn v ČSSD. „Dal bych přednost určité úpravě loga s ponecháním klíčových symbolů ČSSD. Můj názor je, aby stylizovaná růže zůstala symbolem ČSSD,“ řekl Právu Sobotka.

Kohout zůstane v diplomacii

ČSSD se na předsednictvu zabývá také právě podzimními volbami. V nich bude do Senátu kandidovat například bývalý předseda Vladimír Špidla, místopředseda strany Zdeněk Škromach nebo hejtman Palas.

ČSSD se na předsednictvu zabývá také právě podzimními volbami. V nich bude do Senátu kandidovat například bývalý předseda Vladimír Špidla, místopředseda strany Zdeněk Škromach nebo hejtman Palas.

Exministr zahraničí Jan Kohout, o které se také mluvilo, nakonec kandidovat nebude. Dá přednost diplomacii. „Senát není aktuální, ale pokračování v práci ve prospěch ČR v české zahraniční službě na postu, který by měl být předmětem jednání s Karlem Schwarzenbergem v nejbližších dnech, ano,“ sdělil Kohout Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám