Hlavní obsah

Soud znovu zprostil Knetiga obvinění z úplatkářství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Martin Knetig, někdejší poradce exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS) byl v úterý Obvodním soudem pro Prahu 1 zproštěn obžaloby ve věci údajného nepřímého úplatkářství. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupkyně se se na místě odvolala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Knetig na archivním snímku

Článek

Žalovaných skutků se měl Knetig dopustit v roce 2010, kdy údajně po pracovníkovi Komerční banky požadoval úplatek za to, že Státní fond životního prostředí (SFŽP) uloží na účty banky volné peníze. Za to měl pracovník banky zařídit sponzorování ODS.

Knetig byl obžaloby zproštěn již loni v srpnu, i tehdy se státní zástupce proti rozsudku odvolal. Soud nepřipustil jako důkaz nahrávky pořízené tehdejším šéfem fondu a nynějším senátorem Liborem Michálkem. Byly prý použity v rozporu s trestním řádem a podle soudu nebyly procesně použitelné.

Michálek tehdy zveřejnil tajně pořízené nahrávky, na nichž na něj Knetig tlačí, aby miliardovou zakázku na výběr banky svěřil předem vybranému finančnímu poradci. Kauza nakonec stála křeslo ministra Drobila, který po jejím zveřejnění rezignoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám