Hlavní obsah

Soud zatrhl zemanovcům víkendový sněm

Obvodní soud pro Prahu 1 předběžným opatřením uložil Straně práv občanů - zemanovcům (SPOZ), aby neuskutečnila svůj plánovaný sobotní sjezd. Návrh soudu podal bývalý místopředseda středočeské organizace strany Jiří Vodička kvůli údajně neplatné krajské konferenci z loňského srpna. Informoval o tom v pondělí server Echo24. Předseda SPOZ Zdeněk Štengl se chce proti usnesení soudu odvolat.

Foto: Jiří Mach, Právo

Předseda SPOZ Zdeněk Štengl se hodlá proti usnesení odvolat

Článek

"Je to opět tlak nespokojených jedinců, kteří u nás skončili. Konečně se nám podařilo stabilizovat problémové organizace, zejména středočeskou, a už se to znovu někdo snaží narušit," řekl serveru Štengl.

Předseda SPOZ se chce proti rozhodnutí odvolat v pondělí či v úterý. Podle webu Echo24 má Městský soud v Praze na rozhodnutí čtyři pracovní dny. "A protože se k odvolání musí vyjádřit obě strany sporu, není pravděpodobné, že by městský soud do soboty stihl rozhodnout," uvedl server.

Strana v předčasných volbách loni na podzim zcela propadla. Uskupení, jehož čestným předsedou je současný prezident Miloš Zeman, podle některých odborníků mělo šanci dostat se do Poslanecké sněmovny, strana ale nakonec získala jen kolem 1,5 procenta hlasů. Uškodily jí i vnitřní rozpory kvůli údajné nedemokratičnosti, které pokračují i nadále.

Promluvit na sněmu chtěl i Zeman

"Soud má za to, že vyhověním návrhu na předběžné opatření se zabrání dalšímu řetězení nedemokratických procesů ve SPOZ, zároveň však má na paměti, že nejde o konečnou úpravu, nýbrž o úpravu předběžnou," píše se podle Echo24 v usnesení soudu.

Mimořádný volební sněm zemanovců se měl uskutečnit v sobotu v pražském TOP hotelu. Kandidátem na předsedu mohl být mimo jiné bývalý prezident Agrární komory Jan Veleba, který to potvrdil na nedávném sjezdu komory v Olomouci. Na volebním sněmu SPOZ chtěl promluvit také prezident Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám