Hlavní obsah

Soud Redlovi v květnu prodloužil omezení svéprávnosti o pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Okresní soud Plzeň-město rozhodl v polovině května o dalším prodloužení omezení svéprávnosti u nyní obviněného zlínského podnikatele Michala Redla. Tentokrát se tak stalo dokonce na pět let.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michala Redla přivádí eskorta k soudu.

Článek

„Ve věci bylo 13. května prodlouženo omezení svéprávnosti, a to na dobu pět let. Navýšila se mu také disponibilní částka, se kterou může nakládat,“ řekla v pondělí Právu předsedkyně soudu Petra Pavlíčková. Výši sumy neupřesnila.

Podle Právem oslovených expertů včetně nejmenovaného státního zástupce však verdikt plzeňského soudu nemusí mít vliv na nynější trestní kauzu kolem korupce a manipulací zakázek v pražském dopravním podniku (DPP). Omezení svéprávnosti se totiž nevztahuje vždy na všechny případy.

PŘEHLEDNĚ: Kdo je kdo na seznamu obviněných v kauze Hlubuček

Krimi

„Omezení svéprávnosti je civilní problematika, na nynější trestní řízení to nemá jakýkoli vliv. Je totiž rozdíl mezi omezenou svéprávností a nepříčetností, kterou dotyčná osoba netrpí,“ sdělil Právu nejmenovaný zkušený státní zástupce.

Redla policie označila v současné kauze za hlavu „organizované zločinecké skupiny“ a soud ho minulý týden poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám