Hlavní obsah

Soud odročil kauzu údajné korupce poslance VV Chaloupky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Hodoníně po úterním stání odročil další jednání v kauze údajného uplácení poslance Otto Chaloupky (VV) na polovinu března. Chce vyslechnout ještě jednoho svědka a všechny nezkrácené nahrávky údajného korupčního jednání. Během úterý vyslechl soud některé svědky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Otto Chaloupka

Článek

V úterý u soudu promluvil například Chaloupkův spolustraník z VV Michal Babák. "Byl jsem bezprostředním svědkem domluvy mezi panem Chaloupkou a panem Vařejkou o splácení peněz na kampaň, kterou si pan Vařejka udělal ohledně voleb do zastupitelstva v Hodoníně v roce 2010," řekl Babák. Podle jeho výpovědi si Vařejka tehdy sám chtěl splácet svoji kampaň, na přesný způsob si poslanec nepamatuje.

Chaloupka podle svých slov svému asistentovi poskytl zhruba 60 tisíc korun na kampaň. Vařejka v ní ale neuspěl a peníze dosud nesplatil, zaplatil jen dvě splátky.

U soudu vypovídala také Pavlína Vymazalová (VV) z rozhodčí komise, která se případem zabývala. Vařejka si podle ní stěžoval zřejmě proto, že se cítil frustrovaný, neboť neuspěl ve volební kampani v Hodoníně. "Nabyli jsme dojmu, že už se mu nechtělo do platby za volební kampaň. Alespoň já se to domnívám," řekla novinářům Vymazalová.

Vařejka ale před soudem obvinil Babáka z křivé výpovědi, prý před ním k žádné dohodě nedošlo. "S panem Chaloupkou jsme se domluvili, že mu předám nějaké peníze na charitu. On ale trval na platbách i v dalších měsících a už k tomu neměl důvod. Na základě toho se mnou ukončil pracovní poměr a já jsem si stěžoval na jeho chování," popsal svoji verzi případu Vařejka.

V roce 2010 chtěl Chaloupka podle spisu od Vařejky peníze za to, že ho zaměstnává jako svého asistenta. Za korupci mu hrozí osm let, Vařejkovi šest za uplácení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám