Hlavní obsah

Soc. dem. připravuje vlastní ekologický manifest

– PRAHA
Právo, trj

Programový dokument, ve kterém by si ČSSD stanovila v ekologii jasné a měřitelné cíle pro příští volební období, chystají její volební lídři spolu s odborníky. Právu to potvrdil úřadující šéf strany Bohuslav Sobotka.

Článek

Sobotka popřel, že by ekologický manifest ČSSD vznikal na základě vzestupu preferencí Strany zelených. "Rozhodli jsme se tak na naší programové konferenci, která byla na začátku roku, ještě před tím, než byly zveřejněny průzkumy veřejného mínění, které zviditelnily Stranu zelených," uvedl Sobotka.

Mezi přizvanými odborníky je i exministr životního prostředí, poslanec Miloš Kužvart. Ten podle svých slov připravoval podobný dokument už v červnu 2003 pro vládu Vladimíra Špidly.

A kdy má ekologický manifest spatřit světlo světa? Kužvart na to Právu odpověděl anglicky: "As soon as possible (Co nejdříve)." Podle něj nelze vyloučit, že dokument, s nímž chce ČSSD před volbami oslovit veřejnost, vznikne do konce března.

Sobotka uvedl, že ekologický manifest nebude jediný. ČSSD chystá hned několik tematických programových dokumentů. Volební program Jistoty a prosperita, k němuž vyjadřovali členové ČSSD během února své připomínky, bude podle mluvčí volebního týmu soc. dem. Anny Veverkové schvalovat předsednictvo strany na konci března.

"Program bude veřejnosti představen 8. dubna na Řípu při oficiálním zahájení volební kampaně," potvrdila Právu Veverková s tím, že k Řípu by měl přijet i jeden z double-deckerů od Tonyho Blaira.

Reklama

Výběr článků

Načítám