Hlavní obsah

Sobotka očekává Rozbořilovu rezignaci

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka očekává, že pokud se potvrdí, že byl olomoucký hejtman Jiří Rozbořil obviněn, rezignuje na stranické i veřejné funkce.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec

Článek

„Pokud se potvrdí informace o jeho obvinění, očekávám, v souladu s politickou kulturou, kterou prosazuje ČSSD, jeho rychlou rezignaci na veřejné a stranické funkce,” řekl Sobotka v reakci na informace, že hejtman byl obviněn v souvislosti s razií Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Připomněl, že je třeba dbát presumpce neviny.

V podobném duchu se vyjádřil i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). „Policie musí ve vyšetřování důsledně pokračovat bez ohledu na to, koho se týká. Pokud je obviněný aktivní politik, měl by funkci opustit. V tomto případě platí 'padni komu padni',” uvedl ministr.

Pokud by se očistil, může se podle ministra samozřejmě do politiky vrátit. „Chci však zatím požádat o obezřetnost, protože dokud není kdokoli odsouzený, platí presumpce neviny,” dodal.

Podle informací Práva byli vedle Rozbořila obviněni ještě náměstek ředitele olomouckého krajského policejního ředitelství Karel Kadlec, šéf tamního odboru hospodářské kriminality Radek Petrůj a spolupracovník Ivana Langera podnikatel Ivan Kyselý.

Anketa

Měj by obviněný hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil rezignovat?
ano
90,6 %
ne
9,4 %
Celkem hlasovalo 502 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám