Hlavní obsah

Sobotka: Moji kritici můžou jít na sjezdu s kůží na trh

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Členové sociální demokracie, kteří kritizují současné vedení strany, mají možnost na sjezdu kandidovat. V úterý to prohlásil šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Mezi jeho nejhlasitější kritiky patří jihočeský hejtman Jiří Zimola a šéf sněmovního ústavně-právního výboru Jeroným Tejc.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Bohuslav Sobotka a Jeroným Tejc

Článek

„Je důležité si uvědomit, že soc. dem. má před sjezdem. Bude se tam volit celé vedení. Pokud někteří lidé věnovali týdny kritice vedení strany, tak mají možnost jít s kůží na trh,“ odpověděl premiér na dotaz, který zazněl během tiskové konference po bilanční schůzce šéfa kabinetu s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou (KDU-ČSL).

Sjezd sociální demokracie bude v březnu. Sobotka už dříve oznámil, že se bude o post šéfa strany ucházet znovu.

K asi největším kritikům Sobotky patří jihočeský hejtman Jiří Zimola a šéf sněmovního ústavně-právního výboru Jeroným Tejc.

Zimola prý kandidovat nechce

Tejc už v pondělí získal od okresního výkonného výboru ČSSD Brno-město nominaci na prvního místopředsedu strany a bude tak kandidovat proti ministrovi vnitra Milanu Chovancovi.

Zimola zase nedávno prohlásil, že Sobotka tápe a měl by projít reflexí a kývnout na to, aby ČSSD oddělila post premiéra a předsedy strany. Sám Zimola ale prý na předsedu strany kandidovat nechce. Před letošními krajskými volbami to řekl v rozhovoru pro Novinky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám