Hlavní obsah

Sobotka doufá v devět senátorů a v radnice velkých měst

Slavkov

Zaškrtnutím celé kandidátky ČSSD odvolil ve slavkovské základní škole premiér Bohuslav Sobotka. Jak uvedl, byl by rád, kdyby účast překročila u voleb alespoň padesát procent. Rekordní počet kandidátů v letošních volbách považuje za dobrou věc. Doufá, že ČSSD v senátních volbách udrží devět mandátů, obhajuje jich 23.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka odvolil ve Slavkově u Brna.

Článek

„Tyto volby předkládají občanům především možností volit do obecních zastupitelstev velmi silná témata a dávají možnost ovlivnit přímo život voličů. Proto si myslím, že by ji měli lidé v dostatečné míře využít,“ uvedl premiér Sobotka.

Neopomněl zdůraznit, že kandidáti ČSSD podle něj dají záruku dalšího sociálního rozvoje státu. Zároveň vyjádřil naději, že jeho strana udrží veškeré pozice ve vedeních všech důležitých měst v zemi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Chceme obhájit Brno a Ostravu a také získat co nejlepší pozici v Praze. Také máme velké šance v Olomouci a Plzni,” řekl Sobotka.

Přál by si, aby volební účast překročila 50 procent. „Volby jsou atraktivní... a já doufám, že to přitáhne velké množství občanů. Občané mohou rozhodovat o věcech kolem sebe, ať už jsou to školky, zdravotnictví nebo doprava," řekl premiér.

Alespoň devět senátorů

Sobotka vítá, že kandiduje rekordní počet kandidátů. „Je dobře, že je demokracie živá a lidé mají zájem kandidovat. Je už dále na občanech, aby si vybrali kandidáty, kteří reprezentují jejich zájmy,” dodal.

V 27 senátních volebních obvodech by rád uspěl alespoň ve třetině z nich.

„Kdybychom získali devět senátorských křesel, odpovídalo by to naší síle na politické scéně,” doplnil předseda sociálních demokratů.

V České republice se v pátek a v sobotu konají volby do zastupitelstev měst a obcí a také do třetiny Senátu. V Jihomoravském kraji budou lidé vybírat senátory v Brně, Vyškově a Znojmě.

Reklama

Výběr článků

Načítám