Hlavní obsah

Sníh na Karlovarsku nadělal velké problémy řidičům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVARSKO

Husté sněžení udeřilo před půlnocí plnou silou na Karlovarský kraj. Situaci navíc komplikoval prudký vítr. Některé komunikace jsou už sjízdné jen s největší opatrností. Leží na nich pěticentimetrová vrstva sněhu, místy je sníh zledovatělý.

Článek

Nejhorší podmínky pro jízdu mají řidiči na Chebsku, kteří například mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi zažívají doslova bílý teror.

"Zatím udržujeme silnice sjízdné. Na Chebsku máme čtyři sypače. Počítáme s tím, že sněhová kalamita bude k ránu sílit. Teploty jsou kolem nuly, takže solení je účinné. K ránu však může být všechno jinak. Připravujeme se na nejhorší," řekl Právu Jiří Bareš z centrálního dispečinku akciové společnosti Údržba silnic Karlovarského kraje.

Hasiči jsou připraveni

Bez výjezdu jsou v noci prozatím hasiči. "Jsme ale připraveni zasáhnout. Počasí nepodceňujeme. Zatím je v uvozovkách klid. Likvidovali jsme jeden spadlý strom na Bečovsku," doplnil informaci operační důstojník Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Jan Šesták.

Ve středu hrozí vichřice

Sněžení v úterý na několika místech v Česku komplikovalo dopravu. Nejhorší situace byla na severu, kde na zasněžených silnicích havarovalo osm řidičů. Silničáři vyjížděli i na Vysočině či v Olomouckém kraji.

Chumelit má i ve středu, meteorologové varují, že kvůli silnému větru se budou tvořit sněhové jazyky, místy i závěje. Na horách v noci na středu vítr dosáhne síly 90 kilometrů v hodině, v nárazech až 108 kilometrů v hodině. Na hřebenech může mít sílu i 110 kilometrů v hodině. Foukat bude i v nížinách.

Lidé by proto od středečního odpoledne do pátečního rána neměli navštěvovat parky a lesy a měli by zabezpečit okna a skleníky. Před příchodem vichřice by také měli zabezpečit volně ležící předměty v okolí svých domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Česko se žene prudká vichřice

Českou republiku zasáhne ve středu silný vítr. Meteorologové vydali varování pro většinu území. Nejhůře zasaženy budou horské oblasti, kde vítr může dosáhnout...

Výběr článků

Načítám