Hlavní obsah

Sníh komplikuje dopravu jen v horských oblastech

Motoristé se už nemusejí v úterý vypořádávat s rozmary zimy, které byly typické pro leden i začátek února. Silnice i dálnice jsou sjízdné a většinou holé, jen v horských oblastech by měli řidiči dodržovat zvýšenou opatrnost na zamrzlých vozovkách.

Článek

Jihočeské silnice jsou sjízdné, na vymrzlých vozovkách se však tvoří led a zvlášť ve vyšších polohách jízdu komplikuje vrstva sněhu s vyjetými kolejemi. V úterý by se mělo rozhodnout o otevření hraničního přechodu Nová Bystřice - Grametten na Jindřichohradecku, jenž byl od pátku neprůjezdný kvůli těžké vrstvě sněhu na střeše.

Všechny komunikace v Královéhradeckém kraji mohou motoristé projet bez větších potíží, na menších komunikacích však v některých oblastech zůstává přibližně pěticentimetrová vrstva uježděného sněhu. Ta je například na Rychnovsku a Jičínsku zledovatělá

Všechny silnice v Pardubickém kraji byly v úterý ráno sjízdné, ve vyšších polohách komplikuje dopravu zledovatělý nebo ujetý sníh. Řidiči si musí dát pozor zejména na veškerých komunikacích okolo Králík na Ústeckoorlicku. Teploty se pohybují mírně pod bodem mrazu.

Ve Středočeském kraji byla v úterý ráno také úplná sjízdnost silnic. Pozor by si ale měli dát řidiči na vozovkách nižších tříd, zejména v lesních úsecích, kde zůstávají zbytky zledovatělého sněhu kryté posypem.

Bez větších komplikací se obejdou řidiči i na Moravě

Všechny udržované silnice na Vysočině jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy na nich leží zledovatělá vrstva s nebezpečnými vyjetými kolejemi a dírami. Chemicky udržované vozovky jsou převážně holé. Povrch dálnice D1 na Vysočině je vymrzlý, holý a suchý, na Brněnsku potom vlhký. Celý úsek je sjízdný bez omezení.

Všechny silnice v Moravskoslezském kraji by měly být po nočním sněžení bez problémů sjízdné. Na většině území napadlo v průběhu noci kolem jednoho centimetru sněhu, nad ránem sněžení většinou ustalo nebo se změnilo na mrholení. I přes očekávané oteplení by měli řidiči na silnice vyjíždět s maximální opatrností.

Všechny udržované silnice ve Zlínském kraji jsou v úterý ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy a vozovky ošetřované chemicky jsou převážně mokré, místy na nich leží zbytky rozbředlého sněhu. Ostatní vozovky pokrývá místy zledovatělá vrstva zajetého sněhu. Do horských oblastí jsou nutné sněhové řetězy.

Zejména na vozovkách ve vyšších polohách Olomouckého kraje a na vedlejších cestách nabádají dnes řidiče ke zvýšené opatrnosti silničáři. Posypem udržované silnice totiž pokrývá vrstva zledovatělého sněhu, na Jesenicku je rozbředlý sníh i na hlavních tazích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám