Hlavní obsah

Sněmovna měla řešit omezení otevírací doby, jenže ze Senátu nedorazil předkladatel

Novinky, zpe
Praha

Tohle už není normální, rozčílil se šéf poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát, když Sněmovna musela přerušit projednávání návrh zákona o omezení prodejní doby v maloobchodě a velkoobchodě. I přes to, že bod byl pevně zařazený do programu, nepřišel nikdo z navrhovatelů ze Senátu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Návrh měl ve Sněmovně uvést senátor František Bublan, ten se však brání, že jeho jméno nikde nefigurovalo.

Článek

Řídící schůze Petr Gazdík (STAN) musel hned v úvodu projednávání zákona přerušit, protože normu neměl kdo uvést.

To pobouřilo Laudáta. „Tohle už není normální. Je to na řádném programu schůze. Ve finále to svědčí o tom, jak se navrhovatelé chovají. Je to nedůstojné. Je to pohrdání Sněmovnou,“ rozhořčil se Laudát.

„To víte, v Senátu toho mají hodně,“ popíchnul Gazdík.

Zmatky kolem předkladatele a zpravodaje

Návrh měl za Senát uvést František Bublan (nestraník za ČSSD). Ten však Novinkám řekl, že jeho jméno nikde nefigurovalo a byly kolem toho zmatky. „Teď jsem ve Sněmovně a čekám, jak to dopadne,“ uvedl.

V sále byl přítomen senátor Karel Kratochvíle (ČSSD), kterého Senát pověřil, aby ve Sněmovně odůvodnil usnesení horní komory. Ten ale jako zpravodaj nemůže návrh předložit.

Dolní komora měla rozhodnout, zda budou obchody muset zavřít o sedmi státních svátcích, nebo pouze o třech. Normu do Sněmovny vrátil Senát, protože poslanci totiž do horní komory poslali zákon s pozměňovacím návrhem, že zavřeno bude muset být jen o Vánocích a na Nový rok. Jenže spousta obchodníků už stejně během těchto dní otevřeno nemá a zákon tak trochu ztratil smysl. Senátoři trvali na sedmi svátcích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám