Hlavní obsah

Šlachta přijal nabídku, bude náměstkem ředitele Celní správy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta přijal nabídku na post náměstka generálního ředitele Celní správy ČR.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Robert Šlachta na bezpečnostním výboru Sněmovny

Článek

"Mohu říci pouze to, že jsem nabídku generálního ředitele akceptoval," uvedl bývalý ředitel protimafiánského útvaru. Podrobnosti by podle něj mělo sdělit ministerstvo financí.

Podle serveru Aktuálně.cz bude Šlachta od 22. srpna zařazen na místo zástupce celního úřadu pro Pardubický kraj, od 1. září bude pověřen funkcí náměstka pro pátrání. Šlachta nedávno odešel od policie, jelikož nesouhlasil s reorganizací, při které se protimafiánský útvar sloučil s protikorupční policií.

Nabídku dostal minulý týden od náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, podle které se spolupráce se zkušeným policistou nabízí díky rozšíření kompetencí Celní správy ČR při prošetřování trestných činů.

Nový tým

Ve vedení celní správy se tvoří nový tým. Šéfem celní správy se stal Milan Poulíček, jehož hlavní prioritou je postavit tým a připravit správu na nové kompetence u hazardu a daní z přidané hodnoty. Předchozí ředitel celníků Petr Kašpar ke konci června rezignoval. Následně odešli i další lidé z vedení celní správy. K poslednímu červnu opustil funkci také zástupce generálního ředitele pro výkon Vladimír Štainer.

Související téma:

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta

Už začátkem června skončil dočasný náměstek František Halás, když mu vypršela doba, po kterou byl funkcí pověřen. Ke konci července odešel i náměstek pro ekonomiku Tomáš Pinkas. Na místa náměstků byla vypsána podle Poulíčka výběrová řízení a většina z nich by měla nastoupit od října.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám