Hlavní obsah

Škromach byl ve Sněmovně za křupana

Právo, ada, nig
PRAHA

Křupan, ignorant. Takové označení si ve čtvrtek ve sněmovním kuloáru vysloužil ministr Zdeněk Škromach (ČSSD). A za neomalené chování ho počastovali i jeho straničtí kolegové.

Foto: Vesnice roku (archiv)

Prvním finalistou letošního ročníku soutěže Vesnice roku se staly Přepychy z Královéhradeckého kraje.

Článek

Při čtvrtečním jednání Sněmovny ze své židle, hned za řečnickým pultem, hlasitě vyřizoval telefonát, čímž rušil vystupujícího Miroslava Beneše (ODS). Nezviklala ho ani Benešova prosba, ani výzva předsedající Jitky Kupčové (ČSSD). Poslancům tak nezbylo než čekat, než místopředseda vlády svůj hovor vyřídí.

Aby toho nebylo dost, dostal se Škromach do křížku s dalším poslancem za několik okamžiků znovu. "Pan ministr Škromach opět ruší," stěžoval si od mikrofonu Vladimír Doležal (ODS), který navrhl, že hříšník by měl jít stejně jako ve škole na hanbu. "To je drzost," opáčil Škromach, čím si vysloužil Doležalovu reakci: "Vy se chcete prát, pane ministře?" pronášel před mikrofonem za smíchu ostatních.

Odpovědí mu byla Škromachova slova, která slyšel v tu chvíli jen on a několik dalších politiků v bezprostřední blízkosti: "Nezdržuj a vypadni, ty blbečku." To už Doležal nevydržel a obrátil se na Kupčovou. "Paní místopředsedkyně, já bych hrozně rád, aby mě tady pan ministr nenapadal a nevyhrožoval, já se ho nebojím," vzkázal Škromachovi.

Ten se pak rozhořčeně hájil tím, že už má dost napadání z ODS. "Jsem zde přítomen a samozřejmě sem tam mi přijde SMS a je potřeba vyřídit některý hovor," oponoval Škromach s tím, že také poslanci se ve svých lavicích baví a telefonují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám