Hlavní obsah

Školákům začínají prázdniny, do pražské zoo můžou skoro zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti mají v pátek jednodenní pololetní prázdniny. Školy ale budou v některých městech zavřené i celý příští týden, začínají totiž jarní prázdniny.

Foto: Dušan Veselý, ČTK

Zoo Praha, archivní foto

Článek

Na prodloužený víkend si pro rodiny s dětmi připravily zábavné programy třeba zoo nebo planetária. Tisíce dětí také přijedou na výlet do hlavního města v rámci akce Ledová Praha.

Například do pražské zoologické zahrady mají dnes všechny děti do 15 let vstup pouze za jednu korunu. Mohou se přijít podívat třeba na krmení lachtanů, mimořádné komentované krmení hrochů, šimpanzů a slonů se koná i v zoo v Ostravě.

Pražské planetárium zase připravilo astronomickou pohádku, některá sdružení pro děti a mládež také organizují příměstské tábory.

Ode dneška do neděle jsou také pro malé pionýry připraveny volné nebo zvýhodněné vstupy do pražských muzeí nebo divadel. Očekává se, že přijede až 10.000 dětí.

Na pololetní volno pak od pondělí navazují žákům z Benešova, Berouna, Rokycan, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Klatov, Trutnova, Pardubic, Chrudimi, Svitav, Ústí nad Orlicí a Ostravy týdenní jarní prázdniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám