Hlavní obsah

Škola končí, radují se školáci a studenti

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledního červnového dne se nemohli dočkat hlavně školáci a studenti. Končí jim totiž škola a začínají prázdniny. Někteří se se svými spolužáky setkají ve školní lavici opět v září. Ti nejstarší se ale se svou školou loučili definitivně.

Škola končí, radují se studentiVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

„Všichni se těší, protože už mají vidinu prázdnin. U deváťáků je trochu nostalgie, protože přece jenom do této školy chodili tak dlouho a neradi se loučí. Nevědí také, co se po prázdninách bude dít. Možná tedy ukápne i nějaká ta slzička,“ popsala situaci v poslední den školy radní první městské části Eva Špačková, která se přišla podívat na devátý ročník základní školy ve Vodičkově ulici.

Slza ukápla, a ne jedna. Žáci devátých tříd budou na léta strávená na základní škole vzpomínat v dobrém.

„Na třídní učitelku budeme vzpomínat. Učila nás podle mě dobře a měli jsme ji rádi. Chovala se k nám příjemně, třeba tak jako se k nám chovají rodiče,“ popsal Novinkám žák devátého ročníku.

„I když je to konec devítky a spousta lidí to už flákala, tak já si myslím, že mám docela dobré vysvědčení. Předměty se tady na základce dají zvládnout, uvidíme na střední,“ řekla žákyně z deváté třídy základní školy.

Odcházejícímu poslednímu ročníku radní popřála mnoho štěstí v další důležité části života a aby se nedali nikým zviklat a šli za svým cílem. Teď před sebou ale mají všichni dva měsíce prázdnin.

Anketa

Dostávali jste za vysvědčení do rodičů odměnu?
Ano. Myslím, že štědrou.
8,1 %
Většinou jen nějakou drobnost.
37,8 %
Ne
54,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1514 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám