Hlavní obsah

Silnice jsou s opatrností sjízdné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silnice v Česku jsou i po vydatném sněžení z posledních dnů s opatrností sjízdné. Většinou na nich leží ujetý a zledovatělý sníh, a to především na vedlejších komunikacích. Dálnice D1 je mokrá a sjízdná bez omezení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dodávka skončila v příkopě mezi Dolním Benešovem a Kozmicemi na Opavsku.

Článek

V Moravskoslezském kraji, kde spadlo sněhu nejvíc, jsou silnice sjízdné bez větších obtíží. Především v Beskydech však řidiči musí místy počítat s ujetou vrstvou sněhu. Narazit mohou také na zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření.

Na Vysočině leží ujetý i zledovatělý sníh hlavně na vozovkách vozovky III. třídy. Hlavní chemicky ošetřované tahy jsou holé. Mohou na nich ale být namrzlá místa.

V noci na úterý na Vysočině nesněžilo, k ránu byl ale až šestistupňový mráz. Někde mohla na vozovkách zmrznout voda, která na ně natekla při pondělním tání. Motoristé by měli dávat pozor například na mostech, uvedl dispečer krajské správy a údržby.

Podobný stav je na silnicích i v ostatních regionech, v Libereckém kraji může navíc jízdu komplikovat mlha nebo námraza. V noci zde totiž teploty klesly výrazně pod bod mrazu, v osadě Jizerka v Jizerských horách bylo dokonce minus 16 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám