Hlavní obsah

Senátor Sehnal popřel autorství nahrávky ohledně korupce v Brně

Právo, jac
BRNO

Nahrávka rozhovoru, který měl mít senátor Vlastimil Sehnal (ODS) s brněnským stavebním podnikatelem Přemyslem Veselým a v níž oba podrobně rozebírali systém desátků, odváděných brněnským představitelům ODS, je podle Sehnala padělek.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Senátor Sehnal na pondělní tiskové konferenci

Článek

S tímto tvrzením vystoupil senátor Sehnal na tiskové konferenci, kterou svolal bezprostředně po návratu z dovolené. Podle něj jde o kompilát pořízený z několika rozhovorů, které se svým přítelem Veselým vedl, některé věty prý řekl jiným lidem a při jiných příležitostech.

Sehnal současně prezentoval údajný výpis ze svého telefonu s krátkými textovými zprávami, které dostával od června 2006 až prakticky do letošního dubna. Neznámí autoři na nich od senátora požadují, aby vrátil jakési dokumenty kompromitující bratry Venclíkovy, slibují zmrzačení členů jeho rodiny, žádají peníze v řádech milionů. „Pane Sehnal, nereagujete, tak počítejte s problémy, páni Venclíci nemají trpělivost,“ říká se v jedné z esemesek.

Sehnal na tiskové konferenci tvrdil, že se vším seznámil policii, sdělil jí i jméno člověka, který by údajně mohl být autorem těchto výhrůžných zpráv. Policie však podle něj nepracuje dobře, nic zatím nezjistila.

Esemesky prý nemají politické pozadí 

Podle senátora nemají esemesky politické pozadí, navzdory faktu, že se v nich mluví výhradně o kompromitujících materiálech na jihomoravského předsedu ODS Milana Venclíka. „Podle mne pocházejí z kriminálního prostředí. Jde spíš o práci lidí, kteří vědí že jako úspěšný podnikatel mám peníze, a chtějí je dostat,“ řekl Venclík.

Nahrávku, na níž Sehnal mluvil s podnikatelem Veselým o korupčních penězích pro ODS, odvysílala před více než týdnem televize Nova. Již dřív se Sehnal pro Právo vyjádřil, že je to čin někoho, kdo ho chce znepřátelit s Venclíkem a naopak. Sám prý nepořizoval nahrávku, na které evidentně tlačí Veselého k výrokům jež uvádějí Venclíka v podezření, že si peníze nechával pro sebe.

Na pondělní tiskovce však přiznal, že jeho vztahy s jihomoravským volebním lídrem do krajského zastupitelstva nejsou nejlepší a nehodlá se s ním setkat, aby si možná podezření vyjasnili. Také Venclík, který je přesvědčen, že zveřejněná nahrávka ho má poškodit před volbami, se schůzkou nijak nespěchá. Nepovažuje to prý v této chvíli za prioritu, chce se zaměřit výhradně na volební kampaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám