Hlavní obsah

Senátor Dryml: Fischer ve vládě může ohrozit Zemanovy moudré kroky

Novinky, jov

Senátorovi za Stranu práv občanů - zemanovce Vladimíru Drymlovi se nezamlouvá, že se ministrem financí stal někdejší premiér a prezidentský kandidát Jan Fischer. Jeho setrvání v kabinetu může podle Drymla v důsledku zpochybnit „moudré a státnické kroky” prezidenta Miloše Zemana.

Foto: Petr Horník, Právo

Senátor Vladimír Dryml.

Článek

Senátor vyzval premiéra Jiřího Rusnoka, aby přehodnotil některé své personální kroky. A hned se pustil do Fischera. „Jsem totiž přesvědčen, že jmenování Jana Fischera, který se jako premiér úřednické vlády podílel na solárním tunelu a jehož zázračně splacené účty z prezidentské kampaně budí oprávněné rozpaky, ministrem financí bylo chybou, která ohrožuje zásadním způsobem důvěryhodnost vlády,“ soudí Dryml.

Pokud Fischer zůstane ministrem financí, podle senátora dostanou kritici nového kabinetu do rukou zbraň, kterou mohou zpochybnit vládu i postup prezidenta Zemana.

„Setrvání Jana Fischera ve funkci ministra financí bude pověstnou Achillovou patou a předmětem opakované kritiky politických soupeřů, která může zpochybnit vládu jako celek a ve svém důsledku i moudré a státnické kroky prezidenta Zemana,“ varoval Dryml.

Podle senátora by se navíc členové nové vlády měli vyvarovat výroků o tom, že navážou na práci svých předchůdců. „Věřím, že opakované výroky nových ministrů Rusnokovy vlády o tom, že ,budou navazovat na politiku svých předchůdců‘, jsou pouze politováníhodným omylem,“ sdělil Dryml, který předpokládá, že nový ministr zdravotnictví Martin Holcát rychle přehodnotí svůj kladný názor na zdravotní nadstandardy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám