Hlavní obsah

Sekretářka žene Čunka opět k soudu, chce po něm 10 miliónů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě se začne koncem května zabývat žalobou bývalé sekretářky vsetínské radnice Marcely Urbanové na senátora a bývalého starostu Vsetína Jiřího Čunka. Urbanová pomocí žaloby na ochranu osobnosti žádá 10 miliónů za údajné urážky, které o ní šířil.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čunek

Článek

Jak vyplývá z vyjádření mluvčí ostravského soudu Lucie Böhmové, obě znesvářené strany se v jednací síni za účasti médií potkají poprvé po dlouhé době na konci jara. „Zatím se uskutečnila pouze dvě přípravná jednání. První jednání je nařízeno až na přelom května a června,“ řekla mluvčí s tím, že žaloba byla podána loni v březnu.

Jak informoval server tyden.cz, Urbanová se cítí poškozena tím, že kvůli Čunkovi dostala nálepku lhářky a podvodnice. „Ano, podala jsem žalobu, ale více o tom nechci mluvit,“ potvrdila Urbanová.

Advokátka bývalé Čunkovy sekretářky Klára Veselá Samková řekla serveru, že v deseti miliónech, které sekretářka žádá, by mohl být zahrnut honorář právníka i odškodnění klientky.

„Pracuji pro paní Urbanovou celé ty roky zdarma, kdybych měla vyčíslit svoje náklady, dosáhly by asi 3,5 miliónu korun. A ty zbývající peníze ani nepokryjí ztráty, které kauzou utrpěla. Má zničený život, soukromí,“ dodala advokátka.

Reklama

Výběr článků

Načítám