Hlavní obsah

Šéf Vojenského zpravodajství ve čtvrtek rezignuje

Právo, ČTK, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vláda ve středu nerozhodla o odvolání šéfa vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka. Nedošla k žádnému závěru, ačkoli se k návrhu lidovecké ministryně obrany Vlasty Parkanové vrátila během dne dvakrát. Napoprvé jednání přerušila a odpoledne pak byl bod z jednání kabinetu stažen úplně. Krejčík poté oznámil, že ve čtvrtek na svou funkci rezignuje.

Článek

Důvodem rozhodnutí k rezignaci má být to, že Krejčík nechce tak citlivou funkci vykonávat po několika pokusech o jeho odvolání.

Parkanová návrh stáhla

"Paní ministryně návrh stáhla," oznámil na tiskové konferenci stroze premiér Mirek Topolánek. Ani další ministři se nechtěli k věci vyjadřovat. Jen naznačili, že v blízké době se veřejnost dozví víc.

Jak Právo již informovalo, důvodem Krejčíkova odvolání by mělo být jeho vyšetřování vojenskou policií kvůli údajnému zneužití pravomoci veřejného činitele. Šetření bylo podle informací zahájeno před deseti dny.

Parkanová chtěla Krejčíka odvolat již v říjnu, neboť prý nemá její důvěru. Krejčík se nakonec dohodl s ní i s premiérem, že ve své funkci skončí v červnu sám a nebude čekat na říjen, kdy mu vyprší jeho mandát a opustí služební poměr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám