Hlavní obsah

Šéf ministrova kabinetu skončil, vaz mu zlomila zápůjčka luxusního vozu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchní ředitel kabinetu ministra dopravy Libor Kolář ve středu rezignoval. Důvodem je „nestandardní” postup při zápůjčce luxusního automobilu v situaci, kdy ministerstvo připravuje výběrové řízení na pořízení nových služebních vozů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) rezignaci vrchního ředitele svého kabinetu přijal.

Článek

Ministerstvo dopravy o Kolářově rezignaci informovalo na svých webových stránkách s tím, že vrchní ředitel skončí k 30. červnu.

„K odstoupení z funkce se vrchní ředitel rozhodl v souvislosti s nestandardním postupem při zápůjčce automobilu před uvažovaným tendrem na nákup nových vozidel, přestože uvádí, že si není vědom žádných kroků v rozporu se zákonem či vnitřními předpisy,“ uvedl resort, podle něhož nechtěl Kolář poškozovat snahu ministra dopravy Antonína Prachaře.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozhodl se pro rezignaci s ohledem na to, „aby nepoškozoval ministrovu snahu o pozitivní změny v přístupu k výkonu veřejné správy“.

Kontroverzní zápůjčka
Úřad si na tři dny bezplatně půjčil vůz BMW 535 v hodnotě 2,4 miliónu korun od společnosti Invelt, která vozidla značky BMW prodává. Na případ minulý týden poukázala Mladá fronta Dnes. Podle mluvčího ministerstva dopravy Martina Nováka šlo o průzkum trhu. Postup ministerstva ale mohou v budoucnu napadnout další uchazeči s tím, že úředníci nastavili parametry zakázky právě ve prospěch vozidel BMW, poukázal deník.
zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám