Hlavní obsah

Šéf ČSSD Sobotka se vysmívá starším prezidentským kandidátům

Novinky, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka se nevkusným způsobem vyjádřil na adresu starších prezidentských kandidátů. V reakci na zprávu Novinek, že pákistánskému politikovi v televizní debatě vypadly umělé zuby, napsal, že něco podobného může nastat v debatě uchazečů o Hrad.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Myslím, že něco podobného nás možná čeká i v našich prezidentských televizních debatách,“ napsal Sobotka v sobotu na svém facebookovém profilu. Následně ještě přitvrdil.

„Prostě jsem si představil tu partičku mocichtivých sedmdesátníků, deroucích se na Hrad, a neudržel jsem se,“ vysmál se předseda ČSSD starším politikům, kteří zabojují o post hlavy státu.

Sobotka sice nikoho nejmenoval, ale vzhledem k věku okolo sedmdesáti let je zcela jasné, na které prezidentské kandidáty je vyjádření mířeno. Ministru zahraničí a šéfovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi je 74 let.

Expremiérovi a čestnému předsedovi Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Miloši Zemanovi je pak 67 let. Právě Zeman leží vedení sociálních demokratů nejvíce v žaludku, protože jim jeho strana odčerpává voliče i politiky.

Peake: narážky jsou neuctivé a hloupé

"Narážky předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na adresu starších prezidentských kandidátů jsou nejen neuctivé, ale zkrátka hloupé. Velmi laciný způsob vedení politické kampaně. Ovšem pro ČSSD typický," uvedla pro Novinky.cz místopředsedkyně vlády Karolína Peake.

Reklama

Výběr článků

Načítám