Hlavní obsah

Šéf chlebské zoo se omluvil za rasistický výrok o vévodkyni Meghan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen nymburské oblastní rady ODS a ředitel zoologické zahrady ve středočeských Chlebech René Franěk se v úterý omluvil za příspěvek na sociální síti, kde označil choť britského prince Harryho za cikánku. Jednalo se prý o hloupý pokus o žert.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Prince Harry s chotí Meghan

Článek

„Omlouvám se za nemístný výrok, který jsem zveřejnil na facebooku a který vyznívá jako nevhodná narážka na barvu pleti. Byl to nepovedený pokus o vtip,” uvedl Franěk na facebookové stránce středočeské ODS.

Princ Harry v sobotu pojal za manželku americkou herečku Meghan Markelovou, na což Franěk reagoval douškou o cikánce.

Foto: Facebook

Franěk na Facebooku reagoval na otázku, proč na královskou svatbu nepozvali českého prezidenta Miloše Zemana. „Když si následník bere cikánku, co by tam dělal?” napsal člen ODS.

Předseda ODS Petr Fiala vyzval Fraňka k omluvě a dodal, že pokud tak neučiní, nemůže být členem ODS. Výroky označil za nechutné.

Jak připomněli lidé na sociálních sítích, nešlo ze stany Fraňka o první příspěvek, který by bylo možné označit za rasistický.

Foto: Facebook

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám