Hlavní obsah

Šéf armády navrhl odvolat obviněného generála z velitelské funkce

Právo, dan

Generál Vladimír Halenka obviněný v případu údajně nehospodárného prodeje nepotřebných motorů do tanků a dalších obrněnců bude odvolán z funkce velitele armádní logistiky. Náčelník generálního štábu Petr Pavel se chystá požádat ministra obrany Martina Stropnického, aby Halenku dočasně odvolal.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Náčelník generálního štábu Petr Pavel

Článek

„Generál Halenka informoval náčelníka Generálního štábu AČR generála Petra Pavla, že mu bylo sděleno obvinění. Na základě obdržené informace generál Pavel rozhodl, že v souladu s platnou legislativou podá ministrovi obrany v zákonné lhůtě návrh na dočasné zproštění výkonu funkce generála Halenky a jeho zařazení do dispozice,“ řekla Právu mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Dodala, že generál Halenka požádal o udělení dovolené a bylo mu vyhověno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Armáda ČR

Vladimír Halenka

Mezi čtyřmi obviněnými je i zaměstnanec ministerstva obrany Josef Lachman, který v minulosti šéfoval odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem. Ministerstvo zatím nechce spekulovat, jak se s Lochmanem naloží. „Zatím nemáme od policie informace o tom, jestli byl někdo z resortu obviněn. Musíme počkat na věcné odůvodnění a pak můžeme rozhodnout o dalším postupu,“ řekl Právu mluvčí obrany Petr Medek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám