Hlavní obsah

Schwarzenberg předával vysvědčení a přiznal, že byl mizerný student

Novinky, Michaela Urbanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec prvního pololetí školního roku učitelé tradičně zakončili rozdáváním vysvědčení. Na základní škole Brána jazyků v Praze se slavnostního předávání zúčastnil i předseda strany TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Článek

Prozradil, že on sám byl velmi špatným studentem: „Za prvé jsem se špatně učil a za druhé jsem měl strašnou trému. Zkoušky byly pro mě opravdové mučení.“ Přiznal, že dostával i poznámky, ale na žádnou si již nepamatuje.

"To je bezvadný vysvědčení, takový já jsem nikdy neměl," řekl předseda TOP 09 jedné z žákyň, které vysvědčení předával.

Foto: Milan Malíček, Právo

Žákyně šesté třídy ze základní školy Mikulandská v Praze 1 dostává vysvědčení z rukou Karla Schwarzenberga.

Většina škol žáky klasifikuje známkami, slovní hodnocení je spíše ojedinělé. Využívá se zejména na praktických základních školách. Pololetní vysvědčení má posloužit zejména jako průběžná informace o studijních výsledcích.

Největší význam má pro žáky devátých tříd, kteří své výsledky musejí předkládat při přijímacích zkouškách na střední školy. Řada dětí to podle učitelů ale příliš neřeší. Pokud se žák začne snažit, může si podle pedagogů svůj prospěch vylepšit do konce roku až o celé dva stupně.

V pátek školáky čeká volno. Od pondělí pak některým z nich začínají i týdenní jarní prázdniny. V následujících dnech proto některé zoologické zahrady a muzea připravily pro rodiny s dětmi speciální program. Celý cyklus jarních prázdnin skončí 14. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám