Hlavní obsah

Šárka Grossová: později bych hledala jiného ručitele

Právo, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Kdyby si má firma brala úvěr později, tak bych s ohledem na manžela hledala jiného ručitele," sdělila Právu manželka premiéra Grosse Šárka v souvislosti se stíháním její přítelkyně Lubuše Barkové. Grossová na otázky Práva odpověděla v noci na čtvrtek elektronickou poštou.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Váš manžel už oznámil, že přerušíte podnikání. Zaměříte se tedy na charitu?

Po zkušenostech, které mám, se chci věnovat charitě, ale jak jsem poznala řadu novinářů, pozitivní věci je nezajímají. A co je horší, snaží se i zde skandalizovat čistě charitativní činnost, které se věnuji prvním rokem. Mohu říci, že nadačnímu fondu věnuji značnou část svého času.

Pokud jde o mou firmu Denna, rozhodla jsem se svou aktivitu u ní přerušit a renomované kanceláři přenechat všechny potřebné právní kroky. Chci zdůraznit, že účetnictví mé firmy je v naprostém pořádku a došlo i ke kontrole auditem. Již jsem podnikla příslušné kroky proti lživým informacím o mém podnikání uváděným v Respektu, které poté bohužel převzala většina elektronických a tištěných médií.

V okamžiku, kdy jste se dozvěděla, že vaše ručitelka bankovního úvěru Libuše Barková je stíhána za pojišťovací podvod, nenapadlo vás, že můžete způsobit manželovi problémy?

Ručení za můj úvěr bylo poskytnuto v době, kdy ručitelka nebyla trestně stíhána. Ctím presumpci neviny a nebudu se pod mediálním tlakem zříkat svých známých - v těžké době pro ně. Ale je jasné, že kdyby si má firma brala úvěr později, tak bych s ohledem na manžela hledala jiného ručitele.

Jsou vaše podnikatelské aktivity součástí přiznání, které odevzdává váš manžel v parlamentu?

Manžel každoročně předkládá přiznání v parlamentu dle příslušného zákona, a pokud vím, o mých podnikatelských aktivitách v souladu se zákonem informoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám