Hlavní obsah

Rusnok si na pondělí, kdy má oznámit jméno ministra financí, pozval Fischera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Jiří Rusnok si pozval bývalého premiéra a neúspěšného kandidáta na prezidenta Jana Fischera na pondělní dopoledne do Kramářovy vily. Právě v pondělí má oznámit jméno nového ministra financí své vlády.

Foto: Petr Horník, Právo

Kandidát na prezidenta Jan Fischer

Článek

O tom, že je pozván k premiérovi, Fischer v neděli vpodvečer informoval ČTK v SMS zprávě. "Na zítra (pondělí) mě premiér Rusnok pozval na 10.30 do Kramářovy vily. Předpokládám, že potom bude jasněji," napsal Fischer ve zprávě. Reagoval tak na dotaz ČTK, zda nastal nějaký posun ohledně jeho případného působení ve funkci ministra financí, zda takovou nabídku dostal, a pokud ano, jestli ji přijal.

Rusnok během posledních 14 dní oznámil už téměř všechna jména ministrů své vlády, sdělit to poslední, jméno hlavy resortu financí, se chystá v pondělí. O Fischerovi se už delší dobu spekuluje jako o vážném kandidátovi na tento post.

Ve středu má prezident Miloš Zeman nový kabinet jmenovat.

Rusnokův kabinet nahradí odstupující vládu Petra Nečase (ODS), která padla kvůli skandálu kolem šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové. Dosavadní vládní koalice ODS, TOP 09 a strany LIDEM deklaruje, že má ve Sněmovně většinu, usilovala a usiluje o to, aby prezident v dalším případném pokusu o sestavení vlády jmenoval premiérkou Miroslavu Němcovou z ODS. Opozice považuje za nejlepší řešení rozpuštění dolní komory a co nejrychlejší předčasné volby.

Rusnokova vláda bude mít po jmenování prezidentem 30 dnů na to, aby požádala poslance o vyslovení důvěry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám