Hlavní obsah

Roztržka u zelených, členové kritizují Bursíka

PRAHA

Některým lidem, kteří spojují svou politickou budoucnost se Stranou zelených, se nelíbí styl řízení předsedy Martina Bursíka. Výzvu, která upozorňuje na údajná manažerská selhání vedení zelených, podepsalo 17 členů strany, mj. novinář Petr Uhl, šéf liberecké krajské organizace Jan Korytář a volební lídr zelených v Pardubickém kraji Pavel Křivka.

Článek

"Potřeba vnitrostranické kritiky neklesá ani se stoupajícím mediálním úspěchem SZ," píše se v prohlášení rebelujících zelených. "Vedení strany dostatečně nekomunikuje s členskou základnou. O zásadních problémech, jako jsou předvolební kampaň, situace kolem webu, změny na kandidátkách, volební program, otázky financování strany atd., jsou informace podávány pouze kuse či se zpožděním," nešetřili nespokojenci kritikou.

Autory petice také znepokojuje, že strana podle nich nemá jeden transparentní účet. Ptají se také, proč Republiková rada Strany zelených bez udání důvodu změnila obsazení liberecké kandidátky proti vůli krajské organizace strany. 

"Já těmto lidem neberu jejich názor, ale nesouhlasím s nimi," sdělila Novinkám mluvčí zelených Eva Rolečková.

Rebelujícím zeleným se také nelíbí stav stranického webu. Podle nich není již několik měsíců plně funkční. Mluvčí uvedla, že vedení o problémech s webovými stránkami ví a řeší je. "V této chvíli je to umění možného," řekla Rolečková s tím, že strana má pouze omezené finanční zdroje.

Členům strany podepsaným pod peticí se nelíbí zejména skutečnost, že na oficiálních webových stránkách zelených je zveřejněn pouze volební program "Kvalita života", a nikoliv stálý politický program s názvem "Vize ekologické demokracie" z roku 2003.

Dále by nespokojenci dali přednost informačním letákům před velkými billboardy.

Reklama

Výběr článků

Načítám