Hlavní obsah

Rodina pohřbila matku s dcerou, které se otrávily v Egyptě

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Pouze pozvaní smuteční hosté se mohli dnes dopoledne na hřbitově v Karviné-Ráji zúčastnit posledního rozloučení s šestatřicetiletou ženou a její osmiletou dcerou. Obřad probíhal za přísných bezpečnostních opatření, hřbitov byl na celé dopoledne uzavřen a hlídala ho soukromá bezpečnostní agentura. V jeho okolí pak postávaly hlídky policistů i městských strážníků.

Foto: Pavel Karban, Právo

Pohřeb zemřelých českých turistek

Článek

I když byl obřad naplánován na 10 hodin, už hodinu předtím byl hřbitov uzavřen.

„Na žádost policie jsme souhlasili s uzavřením hřbitova,“ potvrdila mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nápis na vratech hřbitova informující návštěvníky o jeho uzavření ve středu dopoledne.

Do obřadní síně se tak dostali pouze hosté, které měla ochranka zapsány v seznamu. Ti, co tam nebyli nebo přišli pozdě, se do obřadní síně nedostali. „Dám pak aspoň kytičku na hrob,“ povzdychla si neteř mrtvé ženy.

Foto: Pavel Karban, Právo

Pohřeb zemřelých českých turistek

Na poslední rozloučení se nedostala ani kamarádka oběti, jejíž dcera chodila s mrtvým děvčátkem do jedné třídy. „Je to strašné neštěstí. Dozvěděli jsme se to na dovolené, musela jsem to říci i naší dceři, nechtěla jsem, aby jí to někdo řekl před barákem,“ řekla s uplakanýma očima. Doufala, že ji příbuzní obětí na obřad pustí, ale marně. „Tak jsem jim dala aspoň kytici, ať ji tam za mě položí,“ dodala s tím, že o tom, proč se to stalo, nic neví.

Obřad i s uložením do hrobu na hřbitově v Karviné-Ráji trval přibližně hodinu. Poté, co pár desítek smutečních hostů opustilo místo posledního uložení matky s dcerou, odemkla ochranka brány, a na hřbitov se tak už dostal každý.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ochranka na hřbitov pouštěla jen pozvané.

Čeká se na výsledky pitvy

Jak přesně zemřely šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera, zatím není jasné. Výsledky pitvy, která se uskutečnila v Egyptě, zatím nejsou k dispozici. Další pitvu nařídila policie v Ostravě, kam byla těla převezena ve čtvrtek. O výsledcích zatím policie neinformovala, protože čeká na výsledky laboratorních expertiz.

Foto: Pavel Karban, Právo

Pozůstalí před bočním vchodem na hřbitov

Manžel a otec obětí Petr Kramný je stále v Egyptě, protože mu tamní policie kvůli vyšetřování nedovolila vycestovat. Podle informací z Egypta policie pracuje s verzí, že turistky byly zavražděny a otec se na jejich smrti nějak podílel. On podezření odmítá.

Foto: Pavel Karban, Právo

S ženami, které zemřely v Egyptě, se přišly rozloučit i mažoretky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám