Hlavní obsah

Řidiči v Praze protestovali proti padesátce na magistrále

Právo, Novinky, Petr Nový, Kateřina Severová
Praha
Aktualizováno

Nespokojení řidiči se v sobotu večer sešli v hlavním městě, aby protestovali proti snížení maximální povolené rychlosti na pražské magistrále a dalších hlavních dopravních tepnách. Protestní jízdou chtěli upozornit, že řidiči nejsou zločinci. Vadí jim "šikana" řidičů v celé České republice.

Článek

Po šesté hodině večer se na pražském Černém Mostě začali sjíždět první účastníci akce, kteří se později vydali na protestní jízdu městem. Snížení rychlosti platí na vybraných silnicích v metropoli od začátku ledna.

Foto: Petr Horník, Právo

Pomalu jedoucí kolona vozidel na Štěrboholské spojce.

„Počítáme s účastí několika stovek řidičů,“ řekl organizátor akce Jan Schermer před začátkem jízdy. Počet účastníků odhadl podle ohlasů lidí na síti Facebook. Tam se kúčasti přihlásilo na 250 řidičů. Městem projelo v pomalu jedoucí koloně přes sto vozidel.

„Nelíbí se mi, že dělají z motoristů zločince a neustále nás omezují. Doufám, že tato akce s někým pohne a upozorní to na situaci. Nejsme ovce ani zločinci,“ řekl Právu řidič Jan Kohl z Prahy.

Pořadatelé účastníkům rozdali samolepky a letáčky. Na těch je přeškrtnutá padesátka a znak ovce v autě, který značí, že řidiči nejsou žádné ovce. Na akci dohlížely také policejní hlídky.

Protestní jízda se z Černého Mostu vydala pomalou jízdou městem po Jižní spojce na Barrandovský most, kde společná část jízdy skončila. Řidič pak samostatně dojeli až k obchodnímu centru Šestka, kde akce skončila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám