Hlavní obsah

Řidiči musí kvůli sněhu a mrazu jezdit opatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

I přesto, že v sobotu padal na území České republiky sníh a teploty opět klesly hluboko pod bod mrazu, silnice jsou v neděli ve všech krajích České republiky sjízdné. Řidiči ale musejí být opatrní kvůli námrazám a zbytku sněhu na vozovkách.

Článek

Řidiči ve Středočeském kraji si v neděli musejí dát pozor na zledovatělé úseky silnic i na zbytky rozbředlého sněhu.

Na území Plzeňského a Karlovarského kraje jsou silnice většinou holé, ale místy namrzlé. Silnice v Ústeckém kraji jsou s opatrností sjízdné. Místy jsou komunikace mokré, na horách pokryté zmrzlým sněhem. Na jihočeských silnicích místy leží ujetá vrstva sněhu, rozbředlý sníh nebo sněhové zmrazky s vyjetými kolejemi.

Všechny silnice v Královéhradeckém a Pardubickém kraji byly v neděli ráno se zvýšenou opatrností sjízdné.

Pozor si musejí dát řidiči na území Moravskoslezského kraje, kde silničáři po sobotním sněžení a nočních nárazech větru teprve dokončují úpravy silnic. Na některých místech, zejména v Beskydech, hrozí sněhové jazyky a závěje. V Jeseníkách mohou řidiči narazit i na silnicích prvních tříd na vyjeté koleje. Zejména na Šumpersku a Jesenicku by měli být řidiči opatrní. Na silnicích udržovaných chemicky je umrzlá sněhová kaše a na vedlejších silnicích zledovatělá, ujetá vrstva sněhu.

Všechny udržované silnice ve Zlínském kraji a na Vysočině byly v neděli ráno sjízdné bez větších komplikací. Na Vsetínsku a Zlínsku se však místy objevují sněhové přeháňky, proto silničáři nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Motoristům komplikuje jízdu námraza a mlha

Řidiči si musejí dát ve středu pozor na námrazu na vozovkách. Všechny silnice na území ČR jsou ale sjízdné, i když v některých nepřístupných horských oblastech...

Výběr článků

Načítám