Hlavní obsah

Řidiče v Čechách zaskočila ledovka, na R6 se srazilo šest aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středeční ráno překvapilo řidiče ledovkou na silnicích. Komunikace podle informací Ředitelství silnic a dálnic kloužou zejména na západě Čech, ale ledovka je hlášena i ve Středočeském kraji a na Semilsku. Řada havárií je hlášena i z Jihočeského kraje. Na Karlovarsku se na silnici R6 u Žlutic stala hromadná nehoda.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Článek

Po nehodě policie silnici dokonce na čas uzavřela. Nyní je provoz řízen kyvadlově. Jednou z příčin nehody bylo podle informací z webu ŘSD náledí. Situaci komplikovala řidičům i mlha.

Na většině území Jihočeského kraje mrholí a padá mlha, někde sněží. Teplota vzduchu se pohybuje kolem nuly. Hlavní tahy jsou holé a mokré. Na vedlejších silnicích leží zbytky břečky.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Řidiče v Čechách zaskočila ledovka, na R6 se srazilo šest aut.

Na náledí u obce Radkov na Táborsku havarovalo auto zimní údržby s osobním autem, kamión havaroval v zatáčce na silnici první třídy u obce Trhonín na Prachaticku a sjel mimo vozovku. Další nehoda nákladního auta se stala u Velešína na Českokrumlovsku.

Také na Jablonecku a Liberecku se místy objevují mlhy a mrholení, a vozovky mohou namrzat. Ledovka je hlášena z okolí Semil, Tanvaldu a Jablonce.

"Hlavně v horách přes den sníh taje a voda teče po silnici a přes noc to pak zmrzne, časně ráno ale vyjížděly sypače a všechny silnice by měly být ošetřené," Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje.

R6 byla na čas uzavřena

Ve středních Čechách by měli řidiči dávat například na silnicích číslo 3 u Miličína na Benešovsku nebo 116 u obce Řevnice okres Praha-západ, kde je podle policejního webu kluzká vozovka.

V Plzeňském kraji mohou silnice klouzat v okolí Stříbra a Rokycan. Na zledovatělé vozovce havarovala u obce Lhůta tři vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám