Hlavní obsah

Rezignaci Chovance ani Babiše bych nepřijal, prohlásil Zeman

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve středu řekl, že případnou rezignaci ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) ani ministra financí Andreje Babiše (ANO) by nepřijal. Uvedla to Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Myslím, že by neměl odcházet nikdo z existujících ministrů, snad s výjimkou jednoho ministra, kterého nebudu jmenovat,“ uvedl Zeman.

Demisi Chovance či Babiše by nepřijal kvůli tomu, že by to mohlo vést k destabilizaci politické scény. „Velmi pravděpodobně bych takovou demisi odmítl,“ uvedl prezident.

O Chovancově odchodu hovořil Babiš v souvislosti s reorganizací policie, která rozděluje koalici. Babiš řekl, že pokud ji Chovanec podepíše, měl by rezignovat. [celá zpráva]

Ve středu pak pohrozil, že hnutí ANO by kvůli reorganizaci mohlo vypovědět koaliční smlouvu. [celá zpráva]

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odmítá politizaci celé záležitosti a trvá na tom, že jde o odbornou záležitost. Vláda by podle něj měla pokračovat. [celá zpráva]

Na středeční odpoledne svolal Chovanec tiskovou konferenci, na níž by se měl k reorganizaci vyjádřit. Doposud tvrdil, že materiál podepíše po dohadovacím řízení koalice, které se uskutečnilo ve středu ráno. Již v úterý večer se přitom politici na Bezpečnostní radě státu dohodli, že reorganizace bude o měsíc odložena.

Reklama

Výběr článků

Načítám