Hlavní obsah

Reuters draží fotografie pro děti z českých dětských domovů

Novinky, zpe

Charitativní internetová dražba fotografií má pomoci dětem z dětských domovů a kojeneckých ústavů. Fotoaukci nazvanou Šance pro děti pořádá zpravodajská agentura Reuters již po sedmé, pro dražitele připravila přes sto fotografií z celého světa.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Fotografie z nabídky: Příznivci ukrajinského opozičního vůdce Viktora Juščenka mávají národní vlajkou a sledují ohňostroj během nepokojů v centru Kyjeva na Ukrajině, 28. prosince 2004.

Článek

„Naším cílem je hlavně dostat děti domů. A když se to hned nepodaří, tak alespoň pomoci v dětských domovech a zlepšit podmínky tak, aby se v nich cítily lépe,“ uvedl ředitel mediální divize agentury Reuters ve střední a východní Evropě Toufik Dallal.

Foto: Stringer, Reuters

Fotografie z nabídky: Člen posádky signalizuje kurs na brazilské plachetnici Shamrock třídy J, pod vedením kapitána Thomase Perryho, během prvního dne Phillips Cupu, součásti Americas Cup Jubilee regaty c Cowes, Isle of Wight, 19. srpna, 2001.

Dražitelé budou peníze posílat přímo vybraným organizacím, výtěžek se rozdělí mezi kojenecké ústavy a dětská centra ve Dvoře Králové, Janovicích u Rýmařova a Zbraslavi a do sdružení Děti patří domů ve Svitavách.

Foto: China Daily

Fotografie z nabídky: Turisté jedou na velbloudech během sedmidenního svátku v oáze Ming-ša Šan v provincii Kan-su, Čína, 4.října 2013.

„Vybrali jsme organizace vzdálenější od Prahy, kde není tolik velkých firem, které by mohly děti podporovat,“ vysvětlil Dallal.

Žádné pózy, ale autentičnost

Ve veřejné aukci, která probíhá od 13. do 24. dubna na stránkách www.sanceprodeti.cz, bude možné vybírat ze 105 snímků pořízených fotoreportéry a spolupracovníky agentury.

„Fotografie jsou autentické, žádné pózy či prvoplánovost,“ sdělil ředitel.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fotografie z nabídky: Umělecká instalace předního českého umělce Davida Černého před Pražským hradem v Praze, 21.října .2013

Ten, kdo aukci vyhraje, obdrží velkoformátovou fotografii v hliníkovém rámu. Vybírat je možné z několika kategorií, připraveny jsou například sekce lidé, zvířata nebo příroda a panoramata. Vyvolávací cena fotografie je tři tisíce korun, přihazovat se může minimálně za pět set.

Foto: Jianan Yu, Reuters

Fotografie z nabídky: Rybáři veslující na lodi jezerem Čchao-chu plným řas v prefektuře Che-fej v Číně, 19. června 2009.

„Zvláštní kategorii tvoří makrofotografie přírody od Milana Blšťáka. Jeho snímky budou mít vyvolávací cenu deset tisíc,“ řekl Novinkám Dallal. Profesionálnímu fotografování se Blšťák věnuje od roku 1997.

Kdo nechce fotografii, může poslat SMS

V minulém roce se dražbou podařilo získat celkem 517 tisíc korun. „Letošní ročník nabízí i možnost přispět pomocí dárcovských SMS bez nutnosti aktivní účasti v aukci,“ popsal ředitel.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Fotografie z nabídky: Jihoafričan Riaan Van Niekerk řídí svou KTM během páté etapy Rallye Dakar z Arequipy v Peru do Aricy v Chile 9. ledna 2013.

Nápad udělat veřejnou akci vznikl v roce 2007. Rok předtím byla aukce pouze pro mediální a obchodní partnery agentury.

„Potom jsme si ale řekli, že není důvod, proč by nemohla být fotoaukce veřejná,“ vysvětlil Dallal. Na prvním veřejném ročníku se vybralo 450 tisíc korun.

Foto: Stephen Hird, Reuters

Fotografie z nabídky: Člen posádky signalizuje kurs na brazilské plachetnici Shamrock třídy J, pod vedením kapitána Thomase Perryho, během prvního dne Phillips Cupu, součásti Americas Cup Jubilee regaty c Cowes, Isle of Wight, 19. srpna, 2001.

Reklama

Výběr článků

Načítám