Hlavní obsah

Remek může být i lídrem KSČM do Evropského parlamentu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý kosmonaut a nynější obchodní rada v Moskvě Vladimír Remek se bude ucházet o křeslo v Evropském parlamentu za KSČM. Potvrdil to na včerejší schůzce s šéfem komunistů Miroslavem Grebeníčkem. Podle informovaných zdrojů se dokonce může stát na kandidátce jedničkou.

Foto: ÚMO 3

Starosta centrálního obvodu poukazuje na fakt, že při úplném zákazu je velké riziko vzniku černých heren.

Článek

"Sešli se na přátelské schůzce v našem ústředí a došlo ke shodě názorů," uvedla poté pro Právo vedoucí volebního štábu a místopředsedkyně KSČM Zuzka Rujbrová.

Podle informovaných zdrojů není vyloučeno, že by se Remek, s nímž se zatím počítá jako s dvojkou na kandidátce, mohl nakonec dostat na první příčku. O konečném pořadí rozhodne v neděli tajným hlasováním ústřední výbor. Ten sice dostal minulý týden od výkonného výboru doporučení, aby lídrem byl Miloslav Ransdorf, ale nemusí to respektovat.

Poté co Právo zveřejnilo jako první informaci o Remkovi, vedení strany horečně pátralo, kdo to vyzradil. Někteří funkcionáři přitom podezírají Ransdorfa, který se podle nich může cítit Remkem ohrožen. "Já to nebyl a na žádnou pozici se netřesu," reagoval Ransdorf na otázku Práva.

"V době, kdy EU hledá cesty na východ, by člověk, který tam má řadu kontaktů, mohl být skvělým prostředníkem," řekla na Remkovu adresu Rujbrová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám