Hlavní obsah

Ředitel vězeňské služby Kula čistky kvůli rušičkám asi přežije

– PRAHA
Právo, Radim Vaculík

Generální ředitel vězeňské služby Luděk Kula s největší pravděpodobností přežije velké čistky, které v jeho úřadu propukly v souvislosti se špatnou zakázkou na zavedení rušiček mobilních telefonů v českých věznicích. O místa však přijdou dva náměstci. Změny v činnosti vězeňské služby představil ve čtvrtek ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Článek

Pospíšil na čtvrtečním zasedání kontrolního výboru představil změny, které se vězeňské služby dotknou. Uvedl, že dá Kulovi zřejmě ještě šanci do konce tohoto roku, aby splnil čtyři zásadní ministrovy podmínky, které pracovně nazval "vězeňské kvarteto".

Narozdíl od Luďka Kuly se čistky dotkly jeho náměstků. Již dříve rezignoval na svou funkci první náměstek Zdeněk Kreuzzieger. [celá zpráva] K prvnímu červenci odstupuje ze svého místa také ekonomická náměstkyně Radoslava Hüttnerová. O místo přijde i právník generálního ředitelství vězeňské služby Jiří Mach, který měl na starosti smlouvy na zakázku rušiček.

Pokuta pro ředitele vězeňské služby

Pospíšil potvrdil, že celkem u tří zaměstnanců generálního ředitelství věznic je v souvislosti s rušičkami podezření ze spáchání trestného činu. Týká se to Kreuzziegera, Hüttnerové a také bývalého ředitele vězeňské a justiční stráže Miloslava Mádleho. Ten už ale odešel do důchodu.

Ministrovo tvrzení vychází z konečných závěrů generální inspekce ministerstva spravedlnosti. V případě zakázky na rušičky mobilního signálu pochybilo celkem osm lidí, z nichž většina bude potrestána za kázeňské přestupky. U ředitele Kuly se jedná minimálně o pokutu.

Reklama

Související témata:

Související články

Kauza rušiček může stát místo šéfa věznic

Sněmovní kontrolní výbor se ve čtvrtek usnesl, že vězeňská služba pochybila při zadání zakázky na nákup rušiček mobilního signálu v českých věznicích a chce...

Výběr článků

Načítám